Het kijken waard: 'Hier woon ik'.

Door stadsdichter Heidi Koren

Nijmegen is een echte kunststad. In de stad en daarbuiten vind je verschillende musea en wandelend door de stad kun je zomaar een prachtige muurschildering tegenkomen. Maar wist je dat de stad zijn eigen stadsdichter heeft? Speciaal voor Blent schreef stadsdichter Heidi Koren het gedicht ‘Hier woon ik’. In onderstaande video draagt ze het voor en zie je indrukwekkende beelden van het gebied. Kippenvel!

 

Hier woon ik

 

hier

in dit land

direct naast deze stad

pal aan deze rivier

binnen pels hout zand

tussen boomgaard spoor en eiland

 

hier leef ik

met mijn kop in de lucht

en beide voeten stevig

op deze kleigrond

 

alleen hier ben ik thuis

binnenin dit vel

tussen longen lever en milt

precies hier

 

omdat het warm is

stroomt en klopt

stroomt en klopt

Het verhaal erachter.

Heidi: “In ‘Hier woon ik’ komen we langs zand, pels en hout. Niet alleen zijn dat de natuurlijke ingrediënten die voorkomen in het gebied waar Blent ligt, ook zijn ze op de kaart te vinden: Het Zand, De Vossepels en Oosterhout omringen Blent. Thuis ben je daar waar het klopt. Of liever nog: daar waar het stroomt én klopt.”