Over Blent.

Blent biedt wonen op een toplocatie in een nieuw stuk stad in Nijmegen-Noord. De grondgebonden stadswoningen in het groen gaan langzaam over in een hoogstedelijke sfeer met kenmerkende hoogbouw. Blent wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar je écht tot rust komt.

Verbonden in Blent.

Blent zet aan tot verbinding en connectie en gaat over het mixen van functies en mensen. Hier lopen wonen, werken en verblijven fijn in elkaar over, zoals kleuren op een pallet. Door middel van kunst, gezamenlijke (dak)tuinen en een prettige openbare ruimte worden activiteiten en bewoners met elkaar verbonden. Zo stimuleren we de onderlinge sociale cohesie en nemen we afscheid van de vergaande individualisering. Wij scheppen de voorwaarden voor ongedwongen ontmoetingen en hopen dat jij als bewoner hiervoor open staat.

Voor ieder wat wils.

Met Blent voegt Heijmans zo’n 400 woningen toe met een grote diversiteit aan woningtypes. Hiermee sluiten we aan bij de brede woonwens van de stad Nijmegen. Maar ook om er een gemêleerde leefomgeving van te maken. Het woningaanbod is zeer divers en kent op iedere hoek en iedere verdieping zijn unieke kwaliteiten. Bijvoorbeeld in de levendige omgeving van het station, met uitzicht over het winkelgebied of juist meer in de luwte met zicht op het groen van het Jozef van Hövellpark.

Omgeven door groen.

Niet alleen de diversiteit in het woningaanbod, maar ook de groene omgeving is een belangrijke drager van Blent. Ervaar in je directe omgeving het stedelijk groen in de daktuinen, je eigen tuin, de binnenhoven, het kenmerkende Jozef van Hövellpark (de oude kersenboomgaard) en het prachtige groen in de openbare ruimte. Groen zorgt voor verbinding; buren ontmoeten elkaar, je ervaart rust en daardoor voelt het als een fijne plek om te leven. Binnen vijf minuten wandel je naar de Spiegelwaal met tal van wandel- en hardlooproutes. Laat hier het buitenleven maar beginnen!

blent fase 2

Natuurinclusief

Natuurinclusief gaat over het integreren van ruimte en groen in de openbare ruimte en de bebouwing. Insecten, vogels, vleermuizen, vlinders en kleine zoogdieren krijgen zo kans om zich te vestigen. Zo verhogen we de natuurlijke en stedelijke biodiversiteit. In de gevels worden nestvoorzieningen aangebracht voor verschillende vogels, vleermuizen en speciale insectenblokken. Bij de beplanting wordt rekening gehouden met soorten die ook in het gebied rond de uiterwaarden voorkomen. Op deze manier kunnen we specifieke soorten naar Blent trekken. Zo maken we het plan niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren interessant.