Optimaal duurzaam Blent.

Een gezonde leefomgeving

In Blent staat het welzijn van bewoners centraal, zowel binnen als buiten. Contact met je buren is zo gemaakt, wanneer je samen geniet van het buiten zijn. Rondom je woning geniet je van rust, ruimte en groen. En in je huis van optimaal wooncomfort.

 

Standaard heel duurzaam

De woningen in Blent worden gebouwd met oog op de toekomst: duurzaam en energiezuinig. Ze zijn gebouwd met duurzame materialen en goed geïsoleerd. Dit betekent dat je lagere energielasten hebt. De daken zijn voorzien van zonnepanelen en de daken op de bergingen zijn standaard groendaken. De woningen in Blent worden aangesloten op de bestaande stadsverwarming van Nijmegen-Noord.

Omgeven door groen

Niet alleen de diversiteit in het woningaanbod, maar ook de groene omgeving is een belangrijke drager van Blent. Ervaar in je directe omgeving het stedelijk groen in de daktuinen, je eigen tuin, de binnenhoven, het kenmerkende Jozef van Hövellpark (de oude kersenboomgaard) en het prachtige groen in de openbare ruimte. Groen zorgt voor verbinding; buren ontmoeten elkaar, je ervaart rust en daardoor voelt het als een fijne plek om te leven. Daarnaast maakt het je woonomgeving hittebestendig. Wel zo prettig in de lente en zomer!

Natuurinclusief

Natuurinclusief gaat over het integreren van ruimte en groen in de openbare ruimte en de bebouwing. Insecten, vogels, vleermuizen, vlinders en kleine zoogdieren krijgen zo kans om zich te vestigen. Zo verhogen we de natuurlijke en stedelijke biodiversiteit. In de gevels van de woningen in Blent worden nestvoorzieningen aangebracht voor verschillende vogels, vleermuizen en speciale insectenblokken. Bij de beplanting wordt rekening gehouden met soorten die ook in het gebied rond de uiterwaarden voorkomen. Op deze manier kunnen we specifieke soorten naar Blent trekken. Zo maken we het plan niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren interessant.

Gezonde leefomgeving

Door een gezonde leefomgeving te creëren, dragen we bij aan de oplossing van veel maatschappelijke vraagstukken. Wonen in Blent geeft antwoord op een groeiend bewustzijn dat we zelf kunnen bijdragen aan een betere en gezondere wereld. Door minder te verspillen, afval te scheiden, slim om te gaan met energieverbruik, auto’s en fietsen te delen en door het groen te gebruiken voor rust en ontmoeting. Heijmans zorgt voor een stevige basis: duurzame energie opwekken, regenwater vasthouden en infiltreren, natuurlijke materialen toepassen en met ecologen de lokale biodiversiteit verbeteren. Ons doel? Gezamenlijk een écht gezonde leefomgeving creëren in Nijmegen.